morning

Full Name

Morten Thorpe

Problemløsning driver værket

Jeg siger gerne, “at en god dag, er en dag, hvor problemløsningen er i fokus” - Det bedste er ofte at hjælpe andre løse deres problemer, i aktivt samarbejde med dem.

Hjemmesider, og i stigende grad systemer til at styre,  vedligeholde, og visualisere indholdet på dem, har været mit fokus i det meste af mit professionelle liv. Jeg er med andre ord en ‘web backend programmør’.

Jeg har både været selvstændig i mange år, været ansat i både web-bureauer (kunde-projekter) og i interne projekter (hvor firmaet ejer projektet vi arbejder med), hjulpet til med at opfylde de forefaldende ønsker indenfor web.

Den spændende del

  • At samarbejde i dialog om, at forstå dine særlige udfordringer med din online-tilstedeværelse
  • At omsætte samarbejdet og beslutninger, til en god teknisk løsning, der løser de specifikke behov

Den nørdede del

Min aktuelle værktøjskasse er så blevet til:

  • Programmeting v.h.a. PHP (version 7 og 8)
  • Programmeting v.h.a. Symfony PHP (til og med nuværende version 6)
  • Databaser (MySQL og PostgreSQL)
  • Opsætning af server, direkte på Linux-servere, eller via værktøjet ‘Docker’
  • Teknologier der understøtter og accellererer vores PHP-løsninger

Ingen løser det alene…

Jeg læner mig også opad andre, for netop at udføre opgaven bedre og hurtigere eller bare anerledes, end jeg selv ville have tænkt den. Dette omfatter typisk gentagne faser af udforskning af eksisterende teknologier og værktøjer til at udføre løsningen. Det betyder ofte at vægte nogle aspekter af løsningen tungere end andre, tit opstår der også uforudsete muligheder i løsningen, i kraft af den måde den udføres. Derudover er jeg ivrig tilhænger af, at såvidt muligt basere de løsninger jeg laver, på kendte del-komponenter (software biblioteker), og at de er vel-testede; Der er nemlig ingen idé i, at jeg bruger tid og krudt på, ‘at gen-opfinde den dybe tallerken’.

Thomas Holmbäck, Morning - Er gerne min højre hånd til design og visuel identitet - 2 områder af hjemmeside-løsninger, hvor jeg helt åbent erklærer ‘Du vil ikke have et online grafisk design udført af mig!’.

Page Image
Morten Thorpe, PHP Udvikler

Min Blog

Bryggenforalle.dk - En by med plads til os alle!
Website til bryggenforalle.dk - Vi hjælper med at gøre byen nemmere for alle at leve i.